Представяне на съвременна българска литература

Нова инициатива на ИК “Жанет 45” за представяне на съвременна българска литература, която ще се осъществява със съдействието на Галерия “Арт Спектър”.

Съвместната дейност започва с обща пресконференция на 13. IX. 2007 г. от 11 и 30 часа. Дните ще са винаги сряда ( всяка втора и четвърта сряда), часът ще е винаги 18:00. Входът е свободен. На разположение е безплатен паркинг пред галерията.

Инициативата стартира на 19 септември, с авторско четене на Георги Господинов и представяне на най-новата му книга “Балади и разпади”. Очаквайте още Константин Илиев, Силвия Чолева, Митко Новков, Стоил Рошкев, Мария Станкова и специално за децата, авторите – Виктор Самуилов, Катя Воденичарова, Панчо Панчев (всяка последна събота на месеца, от 11:00 ч.)

Стремеж на издателството е по достъпен и развлекателен начин да приобщи повече читатели на съвременното художествено слово. Авторите, чиито книги са излезли с логото на ИК “Жанет 45”, сами ще четат своите книги. Няма да има посредник между тях и публиката. Целта е самите автори да ни въведат в света, за който пишат, да ни покажат красотата на образите и силата на думите, да ни увлекат и поведат в света на други, може би неочаквани, но несъмнено духовни измерения.

Авторите сами ще избират какво да предложат на своята публика. Слушателите ще имат възможността да питат за всичко, което ги вълнува. Ще имат право да негодуват или да одобряват.

Художествена задача 1: авторът да съумее да убеди слушателя защо (по какви причини, поради какви достойнства), е чудесно и необходимо да се прочете книгата му.

Художествена задача 2: да бъде убеден слушателят (читателят), че книга, с личния автограф от автора, добива специална стойност.

Програма

“Срещи в сряда”

ИК “Жанет 45” & Галерия Арт Спектър

19. IX. 2007 – Георги Господинов начало 18. 00 ч.

“Балади и разпади”, “Естествен роман”, “Писма до Гаустин”, “И други истории”, “Черешата на един народ”

17. X. 2007 – Константин Илиев

“Френско магаре”, “Поражението”, “Паметта на гарвана”

31. X. 2007 – Силвия Чолева & Митко Новков

“Писма”, “Картички”, “Внимателно”, “Зими и лета” & “Подир сенките на литературата”

14. XI. 2007 – Мила Ламбовска & Пламен Антов

“Лила” & “Лисабон”28. XI. 2007
– Стоил Рошкев

“Жени по китайската стена”

12. XII. 2007 – Мария Станкова

“Бейби лъжкиньо”, “Трикракото куче”

За вас деца:

20. X. 2007 – Виктор Самуилов

“Опако дете”, “Ние, мушмороците”

17. XI. 2007 – Катя Воденичарова

“Следвай ме, бабо”22. XII. 2007
– Панчо Панчев

(дядо Пънч)

“Ако искаш вярвай”

Сподели в: