Представяне на сборника с разкази "Будистки плаж"

В зала "Надежда" на Столичната библиотека (площад Славейков №4А) на 5 февруари 2009 година ще се състои представянето на сборника с разкази "Будистки плаж".

Откриването ще започне в 19:00 ч.

Дебютният сборник с разкази на Васил Георгиев "Будистки плаж" е вече на разположение на читателите. Книгата излиза в ИК "Жанет-45" – поредицата "Гамбити", водена от Борис Минков. Сборникът "Будистки плаж" съдържа 25 истории, написани в периода между 2004 и 2008 година. "Будистки плаж" е пример за модерна литература, разкриваща парадоксалния свят на съвременното съществуване – сюрреален, но логичен, чувствен, но брутален, ироничен, но тъжен, абсурден и все пак действителен.

Васил Георгиев е на 33 години и е от София. Публикува разкази и текстове в изданията "Капитал Light", "Едно", "Интро", "Една седмица в София", "Мениджър", "Литературен вестник", "Страница" и други. От 2006 г. Васил Георгиев води рубриката "Упътване" в списание "Една седмица в София", където представя по една софийска улица. През 2008 г. разказът "Черния мъж" на Васил Георгиев печели първа награда на конкурса за къс разказ, посветен на 70 г. от смъртта на Йордан Йовков – организиран от дом-паметник "Йордан Йовков" – гр. Добрич, и електронното издание "Литературен клуб". Васил е доктор по право и работи като адвокат.

* * *

Вижте още:
"Писма до мъртвия брат" и "Пансионът" от Димо Райков – два романа за времето преди промените през 1989

Сподели в: