Представяне на поетичната антология “За Шумен”

Имаме удоволствието да Ви поканим на представянето на поетическата антология "За Шумен", което ще се състои паралелно в Шумен и София на 26.04.2013 г. /петък/ – в Арт салон студио 3 на Радио Шумен от 17.30 ч. , а така също и от 18.30 ч., книжарница "Хеликон", Софиия, бул. "Цар Освободител" 4.
Средствата от продажбата на антологията "За Шумен", ще отидат за подкрепа на каузата за изграждане на паметник на големият български актьор – Тодор Колев в Шумен.
В сборника, станал факт чрез издателство "Пергамент", със свои поетически текстове участват авторите – Мария Калинова, Камелия Спасова, Владислав Христов, Ясен Василев, Мирослав Христов, Иван Димитров, Васил Тоновски, Тони Теллалов, Красимир Вардиев, Йорданка Белева, Ралица Красимирова и Антоний Петров. Така между кориците на книгата могат да бъдат открити автентични текстове на някои небезизвестни съвременни български поети от 90-те години до наши дни. Част от тях носители на престижни национални награди за литература или драматургия, представителни в някои отношения за развитието на поезията в България. Изборът на авторите в изданието донякъде съпоставя националното и регионалното, родното и местното, за да проблематизира йерархичното разбиране за литературата и ролята на град Шумен в културата ни. Предговорът е дело на литературния критик Иван Карадочев. В работата по антологията участват и Иво Рафаилов, като автор на кориците и Теменуга Маркова – като коректор. Книгата излиза по проект на Общински фонд "Култура" на община Шумен.

Сподели в: