Представяне на книга за бозайниците в България

Българска фондация Биоразнообразие и Националният природонаучен музей ви канят на Вечерта на бозайниците.

Заповядайте на 15 април (вторник) от 17.00 часа в залата с големите бозайници на НПМ на 3 етаж (бул.Цар Освободител 1) за представяне на най-новата научно-популярна книга, свързана с природата.

На представянето ще можете да чуете интересната презентация на д-р Петър Берон (бележит зоолог, в момента зам.председател на Народното събрание), да научите повече за живота на бозайниците от авторите на книгата и при повече късмет да се сдобиете с нея, ако отговорите на въпросите във викторината.

Изданието е плод от многогодишната работа на петима учени и природозащитници – Васил Попов, Николай Спасов, Теодора Иванова, Боряна Михова и Кирил Георгиев.

Нашата страна е на едно от първите места в Европа по богатство на бозайниците. У нас все още се срещат видове, които вече са изчезнали или са редки на стария континент, затова оцеляването им е не само национален въпрос, но и част от европейските ни ангажименти.

Всеки, който се интересува от бозайниците или от природозащитните проблеми, ще намери в тази енциклопедия – учебник нещо интересно, защото рядко на български език може да се намери подобно ръководство как да се изследват бозайниците, как се прави количествена оценка, какви етични правила трябва да се спазват от самите изследователи.

Това е една изключителна книга, красиво оформена, и е удоволствие да я имате в библиотеката си от ценни издания за природата на Европа. Книгата е богато илюстрирана с качествени фотографии, което я прави интересна и подходяща и за всички фенове на природата. И ако тя предизвика любопитството на ученици, студенти и природолюбители, то това също е повод за надежда, че светът на животните има бъдеще!

Средствата от продажбата на книгата ще бъдат използвани за проекти за изследване и опазване на бозайниците в България.

Сподели в: