Представяне на книгата с разкази "За Шумен II"

Представянето на книгата с прозаични текстове "За Шумен II", ще се състои на 22 юни, от 18.30 часа в литературен клуб "Перото" в НДК. За книгата ще говори Митко Новков. Участие в представянето ще вземат Петър Чухов и Владислав Христов.

„В книгата влизат текстове на Станчо Пенчев, Йорданка Белева, Владислав Христов, Тони Теллалов, Петър Чухов, Ралица Красимирова, Веселин Касчиев, Николай Петков, Марияна Костова, Генади Бакалов, Пресиян Пенчев, Антоний Петров. Изданието представя различни по жанр, тематика и насоченост текстове от съвременни български автори, писани в последните няколко години. Това е ненатрапчив опит през прозата да се проблематизира регионалното, националното и глобалното, отношенията между център и периферия, близостта и различието между отделните авторови стратегии и избори, възможността и литературата да бъде разчетена като въображаема общност.

Това е втората подобна инициатива, след излязлата през 2013 г. антология с поезия "За Шумен". И двете издания са подпомогнати от Общински фонд "Култура" на Община Шумен, отпечатани са от издателство "Пергамент".

Снимките на кориците са на Владислав Христов, кориците са дело на Иво Рафаилов

Автор на текста на новината: Антоний Петров.

Сподели в: