Представяне на книгата Зелени разкази

Министерство на околната среда и водите и издателство Сиела Ви кани на представянето на книгата Зелени разкази.
Събитието ще се състои на 16.11 (сряда) от 18.30 часа в галерия Академия, ул. Шипка 1

Министерството на околната среда и водите покани 15 изявени съвременни автори да разкажат истории, които да покажат тяхното отношение към природата и света, в който живеем. Публикуваните разкази не са редактирани. Някои от тях ще ви изненадат, други докоснат, натъжат или усмихнат, но сме убедени, че ще намерите нещо за себе си, защото природата, това сме ние.
 
Авторите в сборника:
Алек Попов, Ваня Щерева, Васил Георгиев, Дамян Дамянов, Деян Енев, Елена Алексиева, Захари Карабашлиев, Иван Голев, Калин Терзийски, Любен Дилов-син, Любомир Николов, Михаил Вешим, Момчил Николов, Мона Чобан, Радослав Парушев.

В последните години все повече се чуват думи, свързани с екологията. Създават се нормативни актове, организации и кампании.
Очевидно е настъпило време, в което все повече хора се загрижени за това, какво се случва  със света, в който живеем и какво правим, за да го съхраним.
Отношението към природата е отношение към самите нас и ако не живеем в хармония, отговорността е изцяло наша.
Опазването на средата, в която живеем не е еднократен процес, политика на едно правителство, на една общност. Изисква се постоянна и дългосрочна дейност и  всички ние без изключение сме участници в нея.
Министерството на околната среда и водите покани изявени съвременни автори да разкажат истории, които да покажат тяхното отношение към природата и света, в който живеем. Публикуваните разкази не са редактирани или цензурини. Някои от тях ще ви изненадат, други докоснат, натъжат или усмихнат, но сме убедени, че ще намерите нещо за себе си, защото природата, това сме ние.
Приятно четене.

Цена 8 лв.

 

Сподели в: