Представяне на книгата „Автобиография“ на Франко Дзефирели

Италиански културен институт, ИК „Колибри“ и Дом на киното имат удоволствието да ви поканят на представяне на книгата „Автобиография“ на Франко Дзефирели и прожекция на филма „Отело“ на 22 май, 2012 г., от 18.30 часа. Входът е свободен.

Пищната екранизация на Франко Дзефирели на операта на Верди „Отело“ увековечава великолепното изпълнение на Пласидо Доминго в коронната за неговата кариера роля. Безсмъртният сюжет за благородния мавър Отело, красивата му млада съпруга и неговия коварен лейтенант, провокирал дивата му ревност, сякаш е създаден от гения на Шекспир, за да бъде преведен на езика на операта. Доминго, както и другите оперни величия – Катя Ричарели в ролята на Дездемона и Хустино Диас като Яго – успяват по неподражаем начин да превъплътят в тази филмова версия ролите, които са играли неведнъж на сцена.

Автобиография“ на превърналия се приживе в легенда Франко Дзефирели, е една смела и съкровена литературна изповед, разкриваща уникалния жизнен и творчески път на режисьора. Книгата не просто ни въвежда в неговата светая светих, но и ни запознава задочно с цяла плеяда бележити личности като Лукино Висконти, Ана Маняни, Мария Калас, Коко Шанел, Джоан Съдърланд, Елизабет Тейлър

Автобиография“ на Франко Дзефирели e и трийсетата книга от библиотека „Амаркорд“, която тази тази година празнува десетгодишния си юбилей.

Още по темата:

"Автобиография“ на Франко Дзефирели

Франко Дзефирели "Автобиография" – откъс

Сподели в: