Представяне на изложба „Шесто чувство” – стъклопластика на Валери Фердинандов

След края на горещото лято музеят „Дом на хумора и сатирата” продължава поредицата от атрактивни изяви и интересни изложби, посветени на 40-годишнината от създаването на емблематичната за Габрово институция. За любителите на хумористичното изкуство и за всички габровци и гости на града екипът на Дома на хумора е подготвил богата програма, в която всеки ще намери нещо по свой вкус.

В рамките на първия за сезона Весел четвъртък, на 30 август т.г. от 17.30 часа в зала 7 на ДХС ще се състои откриването на самостоятелната изложба на габровеца Валери ФердинандовШесто чувство”. Авторът не е професионален художник, но душата му е отдадена на изкуството и сътворяването на красиви неща. От години работи с предпочитания си материал – стъклото – и извайва от него причудливи форми.

В изложбата са представени 10 стъклопластики – нестандартни триизмерни стъклени „картини” в рамки, разкриващи богата палитра от теми. „Мадоната с младенеца” открива поредицата, а редом до „Лодка” и „Платноход” са забележителните „Петолиние” и „Орфей”. Своеобразен акцент на изложбата са две творби с емблематични герои – „Дон Кихот и Санчо Панса” и „Танцът с хлебчетата” на незабравимия Чарли Чаплин.

Изложбата ще остане на разположение на посетителите на Дома на хумора до 20 септември.

Сподели в: