Представяне на "Господ слиза в Атина" от Александър Секулов

Издателска къща ХЕРМЕС кани своите читатели на премиерата  на "Господ слиза в Атина"  от Александър Секулов в град София. Заповядайте на 5 юли (сряда) от 18,30 ч. в Литературен клуб "Перото", НДК.

За автора

АЛЕКСАНДЪР СЕКУЛОВ е автор на романите "Колекционер на любовни изречения", "Малката светица и портокалите", "Гравьор на сънища", "Островът" и "Скитникът и синовете". Издал е поетичните книги "Карти и географии", "Възхитително и леко", "Море на живите". Драматург е на Драматичен театър – Пловдив. Носител на награда "Аскеер" за пиесата "Няма ток за електрическия стол".

За книгата

Сред анархията на гръцката столица двама приятели прекосяват отвъд територията на парите и секса, за да срещат жена, която е не жертва, а ловец в ловните територии на мъжете.

Клер има всеки любовник, когото пожелае, но никога не губи свободата си заради любовта. Носи в себе си повече страст и самодостатъчност, отколкото един мъж може да понесе. Безцелният флирт и случайните връзки са първите две стъпки на любовната й свобода. Третата е самият край на връзката. Напуска мъжете, както големите кораби напускат Пирея – леко, призори, без вина.

Жени като Клер могат да бъдат обичани единствено в отсъствието им. Отвъд любовта, отвъд историята, отвъд всяко усещане за сигурност. 

Това е "Господ слиза в Атина". Роман предчувствие, който трябва не само да бъде прочетен, но и изживян. В него има пророчески интонации, той буквално предсказва случващото се днес в Европа и в света. Един любовен триъгълник, в който сенките на героите падат през белите площади на Атина и стигат до тревожното зарево на връхлитащото ни бъдеще.

Отзиви

"Толкова светъл, уравновесен и лишен от цинизъм е този роман, че ти се иска да се забравиш във всяко изречение."
Маргарита Бойчева, журналист

"Когато "Господ слиза в Атина", пространствата и световете се срещат, греховете се изповядват, а законите се стъпкват от бягащи към себе си хора. Времето спира да отброява човешките избори и колебания. По празните улици на космополитния град настава божествена тишина."
Аделина Радева, журналист

"Воайорството е основна тема на книгата. Веренски е воайор. Авторът е воайор. Господ е воайор. Романът е леко перверзен с дистанцирания си поглед към случващото се. Сексапилно, предизвикателно е това хладнокръвие. Но щом Господ го владее така добре, нека вземем няколко урока. Гледайки отблизо."
Лидия Манолова, журналист

Сподели в: