Представлението на Следобедни игри на 16-ти януари – отново благотворително!

До края на сезона от всяко представление на Следобедни игри ще се заделят средства за благотворителност!
Това съобщи продуцентът и актьор в представлението Слав Бойчев на пресконференция в Стара Загора, на която управляваната от него продуцентска компания България Арт Груп дари 2100 лева на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Мария Терезия” в града.
Част от прихода от следващите две представления в театър „Сълза и смях” – на 16 януари и на 3 февруари ще бъде дарена на писателя Тодор Андонов, който събира средства за операция за възстановяване на зрението си. Неговата последна книга – „Етюд с морени” предизвика широк интерес сред запалените читатели – добави Слав Бойчев.

На пресконференцията присъстваха и актрисата Уляна Чан, театралният критик Румен Спасов и една от медицинските сестри, завърнали се от Либия – Кристияна Вълчева. Условието беше дарението да се използва не за закупуване на играчки и телевизори, а за възпитанието и обогатяването на децата – със сумата домът ще наеме  дългосрочно професионален хореограф, който да занимава възпитаниците с танци. Така ще им бъде осигурена допълнителна извънкласна дейност, която според продуцента на спектакъла е изключително важна за развитието на личността.
След пресконференцията гостите посетиха Дом „Мария Терезия” и прекараха там повече от два часа в разговори с децата и с педагогическия екип. Уляна Чан зарадва малчуганите с пет препълнени чувала с играчки и дрехи, които е събрала от приятели.
Надявам се да помогнем за популяризацията на дома, с което да привлечем повече дарители – добави Кристияна Вълчева. Тя присъства на посещението в качеството си на председател на фондация „Шести май”, която се занимава с подпомагане на домове за деца, лишени от родителска грижа.
Вестник „Аз Буки” застана твърдо зад инициативата и ще продължава да подкрепя всички благотворителни акции на Следобедни игри – беше категоричен заместник главния редактор на медията и театрален критик Румен Спасов.
Това, което правим, сигурно е капка в морето. Но тъкмо по този начин имаме шанса да привлечем повече капки и да стане вир. Познавам писателя Тодор Андонов, личен приятел ми е. Той е незрящ вече 14 години, но е много по-борбен от повечето зрящи, които познавам. Затова на 16-ти януари и на 3-ти февруари ще играем за него. Сега има шанса да възвърне зрението си, но му трябват 60 000 лева – за четири операции в чужбина. Да е жив и здрав и да продължава все така с рогата напред. Уважавам го именно за това. – добави в заключение Слав Бойчев.

Освен с купуването на билет за Следобедни игри на касата на „Сълза и смях” за представленията на 16 януари и 3 февруари, можете да подпомогнете лечението на Тодор Андонов и като изпратите SMS с текст DMS Todor на кратък номер 17 777 или като направите дарение по банков път:
IBAN: BG98 STSA 9300 0010 2825 57
BIC: STSABGSF
Банка ДСК – клон Смядово
Получател: Тодор Андонов.

Сподели в: