Представлението на Дисни Лайв Рожденият ден на Мечо Пух“ ще се играе за пръв път у нас“

За първи път на българска сцена ще оживеят любимите герои от книжката на Алън Милн в забележителната постановка на Дисни Лайв за Мечо Пух и неговите приятели от Стоакровата гора. Огромни живописни декори, впечатляващи костюми и невероятно шоу от светлини, песни и танци, в което активно участват всички деца. На сцената на зала 1 на НДК на 13, 14 и 15 юни.

За първи път в България ще гостува мюзикълът “Рожденият ден на Мечо Пух” на Дисни Лайв, продуциран от Фелд Ентъртейнмънт. Постановката представя Мечо Пух и неговите приятели в една история за приятелството. На сцената оживяват познатите любими герои Мечо Пух, Зайо, Тигър, Прасчо, Йори, Мама Кенга, Ру и Бухала. Те отвеждат зрителите на едно незабравимо пътешествие из Стоакровата гора, пълно със забавни случки. Приятелите на Мечо Пух му готвят изненада за рождения ден и са улисани в подготовката на специалната "огромненичава", както казва Тигъра, торта за  веселото парти. По време на подготовката всеки един от тях се старае да  разсее Мечо Пух и отдалечи от мястото на изненадата за рождения му ден. А той не се противи, защото обикаля с приятелите си и търси медец.

В историята ни въвежда разказвач – японката  Зуми Сан, която ще говори на български в София, нейният български помощник (чието име все още се пази в тайна), както и тримата клоуни – медените помощници. Забавните клоуни веднага спечелват сърцата на малчуганите и ги въвличат в игрите. Всеки един от познатите и обичани персонажи блести на сцената – Тигър е приготвил весела гимнастика за малките зрители, започва да подскача и ги подканя да правят същото; Прасчо и Мечо Пух летят във въздуха, понесени от балони; Ру, Прасчо и Пух пеят песничка, въртейки шарени чадърчета, докато Зайо превъзбудено се старае да подготви празничната торта. Пухкавите плюшени герои – костюмите им са забележителни – са и доста палави – замерят публиката с балони домати, портокали и моркови. Родителите и хлапетата им ги връщат обратно и веселбата е в разгара си. Играта на огромните плюшени герои е съпроводена с много песни и танци, в които децата участват активно, благодарение на тримата помощници и увличащите мелодии.

Самоличността на актьорите, изпълняващи ролите на Мечо Пух и неговите приятели  са пълна тайна, като това е условие на Уолт Дисни, за да не се развали магията.
Никой не може да си представи по-добре Стоакровата гора. За целта продукцията на Фелд Ентъртейнмънт работи в плътно сътрудничество с аниматорския екип на Дисни, за да разработи омагьосващи декори, които пресъздават в пълнота Стоакровата гора. Продукцията пристига в България с огромно количество декори, събрани в девет камиона и съпроводени от 40 актьори и сценични работници.

Децата ще се потопят в картината от мечтите се и ще усетят шумоленето на листата от приближаващата буря, дъждът (като сребърни конфети), живописната дъга от светлини, а след това и снежинките на зимата. Истинска феерична приказка!

Билетите за мюзикъла “Рожденият ден на Мечо Пух” на Уолт Дисни са вече в продажба в билетния център на НДК и в Интернет на сайта на Дюкян Меломан: www.meloman-bg.com

Сподели в: