Представиха работен вариант на филма "ТИЛТ"

На парти в столицата, бе представен работният вариант на новия български филм "TILT". Продукцията е българо-немска и е дело на режисьора Виктор Чучков-син. Купонът в чест на „TILT” събра повече от 200 гости, сред които и голяма част от европейския кино елит – дистрибутори, продуценти и режисьори.

В рамките на 14-тото издание на София Филм Фест „TILT” беше показан на закрита прожекция, предназначена само за селекционери на големите европейски кино фестивали. В момента филмът е в етап на постпродукция, като саунда към него ще бъде направен в Германия. Камерата на филма се завъртя миналата пролет в София и в немското провинциално градче Хайлигенщат. Лентата разказва историята на група авантюристични тинейджъри по времето на падането на комунизма. Въпреки че „TILT” е все още в суров вид, закритата му прожекция спечели интереса на много агенти по филмови продажби. Българският зрител ще може да го види в края на тази година.

„TILT” означава „блокаж” и е термин от играта флипер. Когато топчето е между двата палеца на играча, той трябва леко да го побутне, за да не попадне в средата. Ако играчът не е добър и избута машината по-силно от необходимото, машината се изключва автоматично. Всичко е възможно с концентрация и усет, но ако се блъска прекалено силно, играта блокира и показва „TILT”.  Заглавието на филма е метафора за съдбата на героите, които често получават „тилт”.

Сподели в: