Предпремиера на „ Психотека” в НАТФИЗ

На 28 януари от 11.00 часа (сряда) в Учебния театър в НАТФИЗ ще бъде представен дипломен спектакъл на абсолвентите от класа на доц. д-р Александър Илиев. Предпремиерното представление „ Психотека” в жанр мимодрама – трилър е по сценарий и режисура на доц. Илиев, но са използвани мотиви от четири киноленти: „ Париж, който спи” ( Франция), „ Студентът от Прага” ( Германия), „ Кабинетът на д- р Калигари” ( Германия) и  „ Ръцете на Орлак” (Германия).

Доц. Александър Илиев:

„ Спектакълът изследва проблемите на човешката психика. Всички истории за медиуми, врачки и могъщи психоаналитици са всъщност проблеми на душевната ни нестабилност. Големите житейски катастрофи карат хората да вярват в небивалици, а техническата революция подклажда въображението на по-слабите и ги тласка към себеразрушаващи се постъпки. Като прибавим към това страстта към богатство, слава, власт и любов – тогава рецидивите на душевните изкривявания достигат до умопомрачителни размери…
Този трилър е чудесна възможност за експресивен изказ без думи. Самата ситуация дава повод за разгръщане на въображението на студентите, създавайки интересни и ексцентрични приспособления в зададените обстоятелства”.

Участие в актьорския ансамбъл ще вземат и студентите Елица Бонева, Елица Костадинова, Зоя Шопова, Лили Сучева, Магдалена Славчева, Силвина Владова, Силвия Николова, Васил Дипчиков, Мехмед Билял от класа на доц. Александра Хонг. 

Сподели в: