"Преди катастрофата" вече и на български

Един от най-очакваните романи на годината излиза на български. „Преди катастрофата“ е петият роман на Ноа Хоули, по-познат ни като сценарист и продуцент, носител на наградите „Еми”, „Златен глобус”, ПЕН, „Изборът на критиците” и „Пийбоди”. Публикувал е четири романа и е автор на сценария на пълнометражния филм „Алиби”. Създава, продуцира и ръководи сериалите на Ей Би Си „Моето поколение” и „Полицаи на ръба” и е сценарист и продуцент на хитовия сериал „Кости”. Понастоящем Хоули е изпълнителен продуцент и сценарист на многократно награждавания сериал на Еф Екс – „Фарго”.

„Преди катастрофата“ вече се нареди сред бестселърите във всички по-значими класации по света, а още преди да бъде издаден официално Sony Pictures откупи правата за филмиране, като сценарият ще бъде адаптиран от самия Хоули.

В мъглива лятна нощ от Мартас Винярд за Ню Йорк излита частен самолет с 11 души на борда: екипаж, две семейства милионери и един неуспял художник, който се качва в последния момент. 16 минути по-късно самолетът се разбива в океана. Кои са единствените оцелели?
Как успяват да преплуват 16 километра до брега – без ясен ориентир, в мъгливия мрак, необезпокоявани от акулите? Защо се разбива самолетът? Личните истории на пътниците преди и след катастрофата разплитат мистерията стъпка по стъпка до самия разтърсващ финал.

„Когато имам някаква идея – казва Хоули пред Huffington Post, – първо обмислям как би сработила най-добре – като филм, книга или сериал.“

От една страна, „Преди катастрофата“ е сложно и водещо до пристрастяване трилър откровение. От друга страна, е изследване на човешката природа, на мрачната страна на популярността, същината на изкуството, силата на надеждата и опасността от медия, излязла от контрол. Комбинацията от двете е непоклатим трилър шедьовър, който изобличава високата цена на новините като развлечение и непредсказуемата природа на съдбата.“

Отзиви:

Невероятен трилър… неустоима загадка… история, която е едновременно интригуващ пъзел и болезнен разказ за загуба на близки.
―Washington Post

Започнах и приключих тази книга за един ден. Навярно вече разбирате колко драматично и интелигентно четиво ви препоръчвам. Прочетете „Преди катастрофата“!
― Джеймс Патерсън

Майсторски изкована сплав от загадка, съспенс, трагедия и зашеметяваща медийна измама…  откровената история на човек, затрупан от нежелана популярност, със смайващ, изключително удовлетворителен завършек.
  ―Publishers Weekly

Разтърсваща история, основана на човечността.
―Booklist

Не е просто добър роман, а велик роман. Някак нямах доверие на никого от героите и все пак ме беше грижа за всеки от тях. „Преди катастрофата“ придава нащърбена острота на всеки свой герой, на всяко дълбоко проникновение, на всеки коварен обрат.
―Брад Мелцър

Отрезвяващ и напълно поглъщащ едновременно, „Преди катастрофата“ е роман за бездната, която зее между очакванията и истината, както и хората, които пропадат в нея.
―Wall Street Journal

Майстор като Ноа Хоули е създал трилър, който читателят няма да може да остави настрана… роман, чийто финал оставя без дъх.
―The Washington Times

Сподели в: