Предателства, убийства и измами – в поредния филм за Джеймс Бонд "Спектър на утехата"

"Спектър на утехата” е 22-рият филм за Джеймс Бонд и продължава приключението му от "Казино Роял”. Предаден от Веспър, жената която обича, Бонд е решен да проследи и намери коварния ум зад организацията на Уайт. Разследването му го води до Хаити, където намира необичаен съюзник в лицето на Камил (Олга Куриленко), красива и раздразнителна странница.

Следата бързо ги отвежда до Доминик Грийн (Матю Амалрик). По петите на Бонд са английското правителство и ЦРУ и той трябва да вземе решение дали да убива, или да бъде убит по време на мисията за разкриване на истината и за унищожението на "Спектър”.

На мисия, водеща го до Австрия, Италия и Южна Америка, Бонд разкрива, че Грийн замисля да завземе контрола над един от най-важните природни ресурси в света.

В този свят на убийства и лъжи, Бонд разчита на помощта на своите приятели в битката за разкриване на истината. Колкото повече се приближава до разкритието за предателството на Веспър, толкова 007 трябва да се стреми да е една крачка пред ЦРУ, терористите и дори пред ЕМ, за да разкрие зловещия план на Грийн.

Продукцията е снимана на различни места по света, повече от всеки друг филм за Джеймс Бонд. Екипът започва снимки в Пайнууд Студиос в Англия, преди да отпътуват за Панама, Пустинята Атакама в Чили, Сиена, Карара, езерото Гарда, Италия, Австрия и Сан Фелипе в Мексико.

Премиерна дата в България: 07 ноември 2008 г.
Производител: MGM,Columbia Pictures,Eon Production, United Artists.
Световен разпространител: "Columbia Pictures".
Оригинално заглавие: "Quantum of Solace”.
Националност: САЩ.
Световна премиера: 07 ноември 2008 г.
Времетраене: 106 мин.
 
Режисьор: Марк Форстър.                  
Сценаристи: Пол Хагис и    Нийл Първис&Робърт Уейд.
Музика: Дейвид Арнолд.           
Костюми: Луиз Фрогли.              
Оператор: Роберто Шефър, ASC. 
Монтаж: Мат Чесе, A.C.E. и Ричард Пиърсън, A.C.E.  
Художник: Денис Гаснър.        
Изп.продуценти: Антъни Уей и Каллъм Макдугъл.            
Продуценти: Майкъл Г. Уилсън и Барбара Брокколи.
   
В ролите: Даниел Крейг, Олга Куриленко, Матю Амалрик, Джуди Денч Джанкарло Джанини и други.

Сподели в: