Прегърни ме с мартеница

Работилницата за мартеници ще се състои на 18 февруари, от 17.00 ч. до 18.00 ч. в Експо Баня София. Всеки може да измайстори мартенички за любимите си хора, заедно с децата от ателие „Прегърни ме”, Рока България и техните приятели.

Децата от ателие „Прегърни ме” и техните приятели художниците Чавдар Гюзелев, Виолета Халваджиева, Христо Нейков, Ана Тодорова и Аменун Женева ще посрещат в работилницата деца и възрастни, готови да използват въображението и ръцете си, за да изработят истински оригинални мартеници, с които да зарадват любимите си хора.

Освен работилница за мартеници, в изложбената зала отново ще има щанд на традиционния "Магазин за един ден". Той отваря в 15.00 ч. и ще предлага ръчно изработени мартеници и сувенири от децата от ателие "Прегърни ме". Приходите от продажбите са за подпомагане дейността на ателие „Прегърни ме”, за развитие на таланта на деца лишени от родителски грижи.

Ателие „Прегърни ме”

Сдружение „Прегърни ме” работи с деца и младежи в неравностойно положение от лятото на 2005 година. Първите срещи са с деца от дома в с. Доганово. Постепенно в проекта се включват и възпитаниците от СУПЦ „Княз Борис I”, както и децата от ДД ”Асен Златаров” в София. За изминалите 9 години, повече от 300 деца и младежи са минали през различните курсове на ателието – красивото и уютно място, което те посещават с радост. Тук са техните приятели – дизайнери, моделиери, художници, журналисти, актьори и писатели. Ателието е място за игри и нови приятелства, където децата получават самочувствие, че МОГАТ. Тук се учат да си вярват, учат се да имат бъдеще. Приемете ни! Прегърнете ни!

Сподели в: