Практически наръчник по оцеляване на семейства с малки деца в София

На 25 май излиза от печат първата книга на талантливата Соня Тодорова, едно находчиво, умно и забавно четиво, което ще ви помогне да видите града си с нови очи. Името на книга е "Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София". Книгата е от Издателство "Колибри". (168 стр., цена: 14 лв.)

Очаквайте премиерата на книгата на 3 юни в София!

Книгата е адресирана към всички забързани читатели и читателки, които се опитват да се справят с нарастващия хаос в ежедневието. Включени са проверени методи за оцеляване в градска среда, един вид „50 начина да си улесним живота“ и да изкараме деня, без да уморим своите близки – всичко това в една объркана и колоритна балканска столица. По думите на авторката, идеята включва и аспекта „прозрачен опит да не загубя изцяло здравия си разум по време на непрекъснато двойно майчинство“.

"Всеки сам знае най-добре как да си гледа децата. Това не е обяснение или оправдание за съдържанието на този раздел, това е базовото, най-важното и основното правило, с което всеки трябва да свикне от самото раждане на децата си, та даже и отпреди това. Няма по-пряк и по-бърз път към родителския провал от съобразяването с чужди съвети. А съобразяването със съвети и правила, които самият родител дълбоко в себе си смята за погрешни, е направо скоростна писта в тази посока. За огромно съжаление, даването на акъл по отглеждането на чужди деца е масов спорт. Буквално ВСЕКИ знае по-добре от родителите на детето как е най-добре да бъде отглеждано то. Ама няма значение дали децата на даващия съвети са здрави, щастливи и добре възпитани, или не са, дори няма значение дали той изобщо има деца. Той знае."

За автора:

Соня Тодорова е завършила Университета по архитектура, строителство и геодезия в София и има докторска степен по висша геодезия от Техническия университет във Виена. Между научните си публикации пише къси разкази за удоволствие.

„Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София” е първата й книга, ако не се брои докторската й дисертация с не по-малко озадачаващото заглавие „Определяне на йоносферата посредством различни космически геодезични техники”. В момента работи като преводач на свободна практика и живее в София.

Сподели в: