Празнуване на индийският празник Холи

Ентусиазмът, радостта и енергията, които извират по – най невинния начин от индийците ще достигнат кулминацията си в многоцветното празнуване на индийският празник Холи (holi). Третото издание на индийските вечери от серията World Beat Nights на 14 март 2008 г. в клуб Pulse (ул. Цар Самуил 50) е посветено на празника, с който в Индия отбелязват идването на пролетта и възобновяването на живота. Holi се празнува из цялата страна с традиционно замерване по улиците с естествени багрила от всички цветове на дъгата. За целта индийците излизат облечени със специални дрехи, а когато те полеят с кофа боя ти казват “не се сърди, това е holi – радвай се и празнувай!”

В софийския си вариант боите ще бъдат заменени с разноцветни брокати, които лесно ще може да почистите след партито, но енергията остава същата! Да бъдем отново деца, поне веднъж в годината!

Освен музикалната селекция на Global Vision DJs – Dancing Angel & Dharba, ще чуете и изпълнение на индийска музика и мантри от група Mandala. Визията е от The Rain Army, храна и чай от Veda House, рисуване с henna (индийска къна), атмосфера, аромати и настроение от всички нас заедно.

Партито започва в 22:30, входът е 5 лв.

Сподели в: