Празнуваме Деня на земята на 22 април

Стунджи и Елица, Уикеда, Леб и вино, Теди Кацарова и Мерудия ще докажат, че 22-ри април е ден като всеки – ден на Земята.

На 22 април – един ден от всичките 365/6 в годината на Земята, всички земляни празнуват землянския си произход и се радват особено много, че не са от Марс и разполагат с благата именно на тази планета – въздух, вода, растителност и разнообразни животинки.

Централното землянско управление (ЦЗУ), (“Да спасим Иракли”, Българска фондация “Биоразнообразие” и Фотосинтезис), кани всички, които са се самоопределили като земляни, да празнуват, обичат и се радват всеки ден, но по наши сведения радостта ще ескалира особено на 22-ри април. Това се явява завършек на един съвестен априлски землянски месец на неуморни пролетни почиствания и най-официалният от Дните на Земята.

Празникът за Деня на земята започва в 11.00 часа в градинката на Народното събрание и всички земляни могат да посетят изложба на снимки на фотографите Евгени Динев, Валери Христов и Минко Михайлов, ученици от Художествената гимназия и студенти специалност “плакат” в Художествената академия “Земята. Нищо повече. Нищо по-малко”.

Множество информационни материали и щандове за това как можем да живеем в хармония с природата – по по-землянски ще пресрещнат всеки, объркал се да мине през градинката в този ден.
 
Велосипедираните земляни ще могат да се насладят на традиционно мощното critical mass – шествие в защита на чисто землянската ни нужда от въздух.

В 18.30 часа всички съвестни земляни се събират пред Храм-паметника “Александър Невски” за най- дългото хоро в защита на землянските си нужди с музика на живо и събирачите на културни и музикални традиции – “Леб и Вино”; концерт-купонът ще продължи с участието на Елица и Стунджи, Уикеда, Мерудия и Теди Кацарова, които ще заковат землянските ни корени във въздуха и надеждата, че всеки ден си е наш!

Сподели в: