Празничен концерт на Васил Петров в Пловдив

Популярният джаз и поп изпълнител Васил Петров е от певците с изразен интерес към различните елитарни музикални жанрове. Неговите концерти винаги са различни и неповторими и това е рецептата за дългогодишното му ярко присъствие в музикалния живот на България и света. Певецът е подготвил специална празнична програма, която ще изпълни на сцената на Концертна зала с великолепния оркестър на ОФД Пловдив с диригент талантливия пловдивчанин Григор Паликаров. Васил Петров ще зарадва пловдивската публика с популярни коледни песни – класически и американски.. Ще прозвучат творби на Менделсон, Джордж Харисън, Франк Синатра, Клод Франсоа и Жак Рево и др. За да подсили празничното настроение на своите верни почитатели певецът ще изпълни и някои от своите емблематични песни, които публиката обича и винаги очаква с нетърпение.

Васил Петров се дипломира през 1990 година във факултета Естрадна музика на Музикалната академия в София. Участва в много естрадни и джаз фестивали. Има много записи в Българското Национално Радио и Телевизия.  През 1992 и 1994 Васил Петров е най-продаваният изпълнител в България. Гастролирал е с голям успех в Хелзинки, Осло, Стокхолм, Белград и в Лилехамър, Норвегия по време на Зимните Олимпийски игри. Работи с Биг бенда на Вили Казасян и Акустична Версия, който са едни от водещите джаз групи в България. Също така изпълнява и собствени композиции.

Васил Петров е единственият български изпълнител, който е издал три плочи в една година. На Първите Български Национални Награди Орфей + (Българското Грами) Петров е избран за най-добрият мъжки глас на годината. Той печели награда в три категории – „Най-добър мъжки вокал”, „Най-добър хит на годината”, „Най-добър албум” на годината за „Другият”. Носител е на Златен Орфей (март 1995 година). През 1996 Васил Петров участва в няколко концерта във Флорида с известни джаз изпълнители като Дан Морети и Фил Проженциано. Участва многократно в Ежегодния Фестивал на Изкуствата – Аполония, в концерти с различни български симфонични оркестри с участието на оперни певци.

15 януари, петък, 18.00 часа, Концертна зала
Цени на билетите: 10, 20, 25 и 30 лева
Билети на касата на Концертна зала – пл. „Централен” 1;
тел. 032 62 55 53 за справки и резервации
Работно време на касата на Концертна зала:
от понеделник до петък – от 10. 00 до 18. 00 ч. или до 19.00 ч. (до началото на концерта)
Събота и неделя касата работи, когато има събития (със същото работно време).
on-line – www.eventim.bg и чрез разпространителската мрежа на EVENTIM

Сподели в: