Празници на младежкото изкуство „Бургаски изгреви” с лятно издание

За втора поредна година, в бургаския квартал Крайморие ще се състои лятното издание на Празниците на младежкото изкуствоБургаски изгреви”. Фестивалът, който се провежда през месец април за осма поредна година като театрален форум на деца и младежи от България и чужбина, през лятото е с разширен жанров диапазон – участват театрални, музикални и танцови състави. И освен сценичните изкуства, във фестивала са включени и изящните изкустваживопис, графика, приложно-декоративни творби и проекти, компютърна графика, както и визуалнитефотография, кино и мултимедия.

В продължение на 6 дни, в творческа, арт-ваканциона атмосфера ще се състоят различни презентации, уъркшопове, пленери, пърформанси и хепънинги, в които младите таланти ще представят себе си, своите постижения и творчески фантазии, ще научат много нови неща. Ще общуват, създават приятелства, ще се учат от постиженията на другите… А на плажа, под звездното небе, на открити и закрити сцени и в нестандартни пространства ще представят спектакли, ще изнасят концерти и общи продукции, ще експонират изложби… Фестивалното градче се намира във вилното селище на туристически комплекс „Крайморие”, в едноименния квартал на Бургас.

В първото, пилотно издание за основен участник бе избрано Детско-юношесткото театралното студио от СофияЮлий”, с ръководители Велислава Мастикова и Даниела Арнаудова. И това не бе случайно – това е една от най-престижните школи в България, спечелил всички призови места на фестивала Бургаски изгреви", както и званието „Почетен гост на фестивала”, съобщиха от организаторите на събитието Артцентър "Компас".

Сподели в: