Празник на свещената река Ганг – прожекция на филм

На 7 юни по случай Ганга пуджа – празникът на свещената река Ганг, чиито води пречистват и живите, и мъртвите от незапомнени времена ще се пожектира филмът  „Майка Ганга". Това е поразително красив документален филм за най-прочутата река на Индия – свещената Ганг.

Мястото на събитието -студио Йога Мандала, ул. "Княз Борис I" 177,  час – от 17 до 19 ч.

Свещената река Ганг е неотделимо свързана с културата и религията на Индия. Тя е почитана от един милиард души като майка, която поддържа живота и Богиня, която пречиства греховете.

Присъединете се към това духовно пътуване, което започва от Ганга Сагар, при Бенгалския залив, където Майка Ганга навлиза в морето и завършва след 2700 км. при Гомукх, високо в Хималаите – мястото на нейното появяване.

По пътя ще посетите свети места като Маяпур (родното място на Бог Чайтания) и Гая; ще видите „Ганга Пуджа” – обожание на златните й води при Бенарес и ще присъствате на „най-големия религиозен акт в света” – Кумбха Мела при Праяг; ще бъдете удивени от отреченията, извършвани от мистични йоги в Ришикеш и най-накрая, изкачвайки извисяващите се върхове на величествените Хималаи – ще откриете тайствения й източник.

Ще чуете неподвластни на времето разкази от Ведическата литература, описващи нейния духовен произход и свръхчовешките деяния на светите личности, полубоговете и героите на древна Индия.

Вход: 5 лв

Сподели в: