"Правилата на ергенския живот” тръгва премиерно по кината в България на 28 септември

Правилата на ергенския живот”, който разказва за четирима приятели-емигранти в търсене на истинската любов във Финландия, тръгва премиерно по кината в България от 28 септември. Миналата година филмът на режисьора Тонислав Христов, който е и негов главен герой, спечели наградата на публиката на София Филм Фест.

Според престижното издание за кино сп. „Варайъти”: „…До болка познатата история за четирима приятели, които търсят любовта получава свеж прилив на енергия в заразително забавния интимен филм на Тонислав Христов…”.

Самият Тонислав, който в началото на филма се развежда с финландската си съпруга, в края на историята отново намира любовта. След годините на емиграция, днес режисьорът се е завърнал за малко в България със съпругата си Андреа, също участничка във филма.

Правилата на ергенския живот” е модерна смесица от игрално, документално кино и риалити, в което режисьорът снима себе си и трима свои приятели, като документира опитите им да срещнат истинската любов. На прага на тридесетте всеки един от тях вече е преживял любовно разочарование, но заедно приятелите се опитват да намерят верния ключ, който ще им отвори вратата към истинската любов. Романтичната „драмедия” поглежда и към темата за емигрантството – героите от години живеят в Хелзинки и там се опитват да срещнат своя „неясен обект на желанието”. В историята има любов, тъга и малко мъжки сълзи, уроци по танци и бадминтон, фитнес и спийд дейтинг, но най-вече оптимизъм и истински забавни моменти, които я правят изключително комуникативна. Филмът вече е зрителски хит във Финландия, където се разпространява от миналата година по кината. Киноприключението „Правилата на ергенския живот” очаква своите български зрители.

От 28 септември в Дом на киното, Евро синема, кино "Люмиер", Стара Загора и Варна.

Правилата на ергенския живот” е българо-финландска копродукция с продуценти Каарле Ахо („Мейкинг Мувис”) и Мартичка Божилова („Агитпроп”). Сценарист, режисьор и главен герой на филма е Тонислав Христов, а композитор – Петър Дундаков.

Сподели в: