По повод 24 май наша делегация заминава за тържествата в руския град Твер

Делегация на Министерството на културата на Република България, водена от парламентарния секретар на ведомството Емил Бехар, заминава на 20 май 2008 г. за гр. Твер за традиционното честване на 24 май в Русия. В състава са още Стоянка Атанасова – главен експерт, референт за Русия в дирекция “Европейски съюз и международно сътрудничество” и Димитър Христов – поет, главен експерт в дирекция "Регионални културни дейности”.

В дните на тържествата българите ще се срещнат с новоназначения министър на културата на Руската федерация Александър Авдеев. По време на срещата ще бъдат обсъдени въпроси от двустранен характер. Акцентът ще бъде върху провеждащата се в момента Година на Русия в България и провеждането през 2009 година на Година на България в Русия. Делегацията ще бъде приета от архиепископа на Твер, както и от губернатора на Тверска област.
 
Участие в честванията в Твер ще вземат делегации от всички славянски страни.

В рамките на тържествата по повод 24 май ще има презентация на поетическия сборник "Славянската поезия ХХ-ХХІ в.”. Ще се състои Божествена литургия в чест на Светите братя Кирил и Методий, конференция "Православието и духовно-патриотическото наследство”, международна научна конференция "Славянският свят: единство и многообразие”,  Фестивал на православните филми, както и представителните изложби на Съюза на руските художници "Паметниците на Родината” и  изложба на старинната книга „ В началото бе словото …”

Сподели в: