„По-неживи от всякога” – книга 4 от поредица „Монстър Хай” на Лийси Харисън

Егмонт България” издава „По-неживи от всякога”, четвъртата книга от чудовищно добрата поредица „Монстър Хай”. Романът на американската писателка Лийси Харисън търсете от четвъртък, 23 май, в книжарниците в цялата страна.

Поредицата „Монстър Хай” е вече добре позната на българските читатели. Тя проследява премеждията на децата на най-известните чудовища в света – Франки Щайн, Клео де Нил, Дракулора и Клаудин Улф, които се опитват да се внедрят сред нормалните хора и да бъдат приети от тях. В първата книга – „Монстър Хай”, на сцената излиза Франки. Втората – „Чудовището на нашата улица”, е посветена на дъщерята на Мумията – Клео. В третата – „Има ли вълк, има и начин”, прожекторите се насочват към Клаудин Улф. А в „По-неживи от всякога” настъпва часът на Дракулора, наследничката на най-известния вампир в света,

Запознайте се с Дракулора!

Тя ще направи всичко, за да спаси „Мърстон Хай”…

дори и да умре отново, опитвайки се!

КНИГАТА

Чудовищата са свободни и Дракулора (или Лала, както й приятели я наричат) показва зъбите си с гордост. Но не щеш ли на прага ѝ се появява татко Дракула и нещата поемат по доста призрачна пътека. Господин Ди счита, че РАД (Регистираните алдехидни дегенерати) трябва да имат свое собствено училище. Лала обаче не е готова да се откаже от трудно спечелените от нея и приятелите ѝ нови права. Младата вампирка случайно научава за ужасяващо яко състезание, което може да донесе на училището победител национална рекламна кампания. И не се колебае да забие зъби в това предизвикателство. Лала е решена на всяка цена да спаси Мърстон Хай… но има голяма вероятност да умре (отново), докато се опитва.

ОТЗИВИТЕ

„По-неживи от всякога” е четвъртият роман, който проследява приключенията на чудовищата от „Монстър Хай”. Първата книга, която носи същото име като поредицата – „Монстър Хай”, се появява на книжния пазар в САЩ през 2010 година и незабавно се превръща в мания за тийнейджърите. Правата за поредицата са продадени в над 10 държави, сред които Германия, Франция, Испания, Чехия, Дания. Да не забравяме и едноименната марка кукли на „Мател”, които вече са хит и в България.

У нас романите от поредицата „Монстър Хай” излизат от миналата година и също бързо печелят интереса на по-младите читатели. От 2013 г. на вестникарския пазар може да се открие и списание „Монстър Хай”. Междувременно слуховете, че се планира пълнометражна екранизация на романите се оказаха истина. С проекта са се заели сценаристите Алфред Гоу и Майлс Милър – тандемът, който стои зад ТВ сериала „Смолвил: Супермен в началото” и „Аз съм номер четири”.

АВТОРЪТ

Лийси Харисън е родена на 29 юли 1970 година в Торонто, Канада. Първоначално учи кино изкуства в университета „Макгил” в Монреал. Две години по-късно се прехвърля в колежа „Емърсън” в Бостън, откъдето се дипломира като бакалавър по изящни изкуства в програмата им по творческо писане. Дванайсет години работи в популярния музикален канал MTV. Заменя кариерата си на старши директор по продукциите, за да се отдаде на тази на писател. Тя е авторът на суперуспешните отвъд Океана поредици The Clique и Alphas. Повече за Лийси Харисън ще откриете в личния й сайт http://www.lisiharrison.com.

Сподели в: