По-малко от две седмици до концерта на Стинг

На 7 юни, след по-малко от две седмици, българските почитатели на Стинг ще имат възможността да станат част от уникалната магия наречена “Symphonicity” на столичния стадион „Георги Аспарухов”. Публиката ще изпита неповторимото усещане да чуе на живо талантливото изпълнение на звездата под съпровода на симфоничен оркестър. Любопитството се засилва и от това да видим изпълнител от неговата висота с родните таланти на Софийската Филхармония. Концертът със сигурност ще бъде едно от най-грандиозните събития на родната сцена това лято.

Концертът на Стинг на 7 юни в София предизвика огромен интерес сред публиката. Ограничено количество билети на цени от 80, 100, 150 и 200 лв. все още могат да бъдат закупени от касите на Тиктпро  и неговите партньори.

Изключително продуктивната артистична кариера на звездата винаги е била съпътствана и от динамиката на неговата гражданска и социална позиция по редица наболели проблеми в съвременното ни общество. Тези фактори нареждат Стинг сред едни от най-изтъкнатите и активни граждани на света, известни както с великолепното си и богато творчество, така и с отговорно изразената си обществена и социална функция.  Това са и едни от причините тази година той да бъде включен в класацията Тайм 100. Класацията е поглед към някои от най-влиятелните хора в света – артисти и активисти, реформатори и изследователи, държавни глави и индустриални началници. Техните идеи раждат дискусии и разногласия, понякога дори революция. Това признание към Стинг е споделено както от публиката, така и от редица от колегите на звездата. Есперанца Спалдинг, джаз басистката, която спечели награда Грами за „Най- добър нов артист” казва следното за Стинг: „Текстовете на Стинг са нещото, което най-много ме вдъхновява, когато трябва да се постарая. Той намира перфектния баланс между това да пише много авангардни песни, които са достъпни за хора, които иначе не биха се определили като джаз фенове. Моята музика не звучи като тази на Стинг и никога няма да звучи. Но се надявам да имам неговата смелост когато пиша текстове, които ще достигнат и до мейнстрийм почитателите.”

Страстта на музиканта към стилово съчетаване ражда смелото и изключително успешно решение да даде нов живот на дългогодишното си творчество като го представи през призмата на класическата музика. Така не само успява да „облече в нови дрехи песните си”, както самият той казва, но и да направи хитове свои парчета, които са били неизвестни до сега.

Вижте още:
Специални микрофони за концерта на Стинг в София

Сподели в: