„Пощенска кутия за приказки“ представя „Повече няма да правя така“ – първото четене за 2013 година

Остават броени дни до поредното легендарно четене в „Пощенска кутия за приказки“ на Гери Турийска. Инициативата ще радва почитателите на добрите истории и през 2013. Предстоящото събитие е на 9 януари, сряда от 19:00 ч. в клуб „СТУДИО 5“.

Темата този път е „Повече няма да правя така“. Всеки може да изпрати своето писмо на kutiazaprikazki@abv.bg до 05.01.2013. Най-добрите 10 истории ще попаднат в специалната селекция и ще бъдат прочетени на сцената от поредната звездна компания от популярни лица. Сред тях са Стефания Колева, Драго Симеонов, Любен Дилов – син и др.

В предстоящото издание ще си спомним с огромен респект и уважение за неповторимия Никола Рачев, който за наше огромно съжаление вече не е при нас. Никола е един от първите автори в инициативата с блестящ ум и неподражаемо перо, което никога не бихме могли да забравим.

Нашият партньор PROGRAMATA ще избере отново свой фаворит, чиито текст ще бъде поместен на страниците на изданието. Подаръкът този път е книга на издателство „Колибри” – „Вакантен пост” от Джоан Роулинг подписана лично от британската авторка.

„Пощенска кутия за приказки” е с вход свободен на 9 януари в Studio 5 от 19:00ч.

Гери Турийска е добре познат журналист, радио-водещ, музикант и писател. Нейната кариера започва като текстописец, през 2001 г. През последните десет години създава песни като „Ти” на Нина Николина, „Близо” на Рут, работи с най-изявените поп и рок артисти, сред които групите D2, ТЕ, Графа, Мария Илиева, а в последно време има и свой музикален проект, групата RUBIKUB. Гери Турийска е автор на две книги – стихосбирката „Слон, мухи и разни работи”, която излиза през 2007г. и „Приказка за вечността”, издадена от Сиела през 2010г. Третата книга на Гери Турийска ще бъде издадена в началото на 2013г. и ще представи нейни новели и разкази.

Прилагаме три от историите, прочетени в последното издание на „Пощенска кутия за приказки“:

Цвети Чендова (текст, награден от PROGRAMATA: http://www.youtube.com/watch?v=3ayXygkqDxI
Драго Симеонов: http://www.youtube.com/watch?v=TSEHGIIaezw
Живко Джуранов: http://www.youtube.com/watch?v=RzEnkRZk8Ic

Сподели в: