Почина Jon Lord от легендарната група Deep Purple

Jon Lord, кийбордист и съосновател на легендарните Deep Purple, ни напусна вчера на 71-годишна възраст. Маестрото е издъхнал от тежко раково заболяване заобиколен от най-близките си хора.

Светът ще запомни Jon с огромния му талант, неподражаем стил и нестихваща любов към музиката. Tой е един от създателите на някои от най-размазващите класики в рок жанра като „Smoke On The Water" и „Child In Time".

През своята кариера, Jon Lord е работил не само с Deep Purple, но и с други всепризнати рок звезди, сред които Whitesnake, The Artwoods, Ashton and Lord и Flower Pot Men. Освен афинитет към рока, Jon проявява интерес и към класическата музика. Именно това е и причината последният му самостоятелен албум от 2008 година да бъде записан с участието на Лондонската филхармония.

Българските рок фенове успяха да се докоснат до таланта на Jon Lord на живо цели два пъти – през 2009-та той изнесе самостоятелен концерт в Античния театър на Пловдив, а година по-късно го чуха и видяха и феновете в София, пред които той излезе на сцената на НДК заедно със Софийската филхармония.

 

Сподели в: