Потопете се в света на японска култура на 13 юли в Бургас

Фестивал на японската култура и изкуствата „Манга“ и „Аниме“ ще се проведе на 13 юли /събота/ от 12.00 до 19.00 часа във фоайето и двете зали на Младежки културен център – Бургас.
Организатори на събитието са младежите от Клуб за японска култура „Бака Форс“ /в превод „сила на глупака”/ и Община Бургас. Това издание е както за многобройните в България почитатели на японската култура, така и за всички, на които имат интерес към японската култура и изкуство.
Гостите ще се запознаят отблизо с възникването и развитието на изкуствата „Аниме“ и „Манга“, след което ще се проведат демонстрации на начините им на рисуване.
Аниме“ е съкращение на думата анимация и представлява анимирана версия на японската манга. А „Манга“ е японската дума за комикси и карикатури. Тя обикновено се създава в черно-бял цвят, понякога с изключение на кориците и първите няколко страници. През последните години, главно чрез японските комикси и анимация, японската култура става все по-актуална сред младите хора.
Демонстрация на японските бойни изкуства кудо, джудо и киокушинкай, изложба на комикси и прожекции на късометражни Аниме филми са останалите изненади, включени в програмата на събитието.
От 16.40 ще се проведе т. нар. Cosplay шоу, което всъщност представлява ревю или импровизиран театър, в който участниците трябва да бъдат облечени в ръчно изработени от тях костюми и да изиграят любимите си герои от анимационни филми, рисувани комикси или игри. Най-добре изработените костюми и най-добре изиграните персонажи ще бъдат наградени.
Това и много други любопитни факти за японските традиции, култура и вярвания можете да научите ако посетите зала 1, зала 2 и фоайе на Младежки културен център – Бургас в часовете от 12.00 часа до 19.00 часа на 13 юли в събота.
Събитието е с вход свободен и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата през 2019 година. 

Сподели в: