Посрещат Глен Милър Оркестра с джаз импровизации на гайда

Днес, на 14 декември от 16 ч оркестърът на Глен Милър ще бъде посрещнат  на аерогара София с изпълнение на гайда, съобщиха от АРТ БГ, организатор на празничните им концерти във Варна на 15 декември и  на 16 декември в София . Специално за оркестрантите от ручилото на родопския инструмент ще прозвучат известни джаз композиции в нашенски вариант.

След като кацнат, музикантите отпътуват директно към Варна, където ще репетират в ДКС преди концерта в морската столица. Диригентът и бендлидер Уил Салдън ще остане в София, за уточняване на последни технически подробности около шоуто на 16-ти в зала 1 на НДК.

Специален гост на концерта на Глен Милър Орекстра в София ще бъде посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, който официално ще открие концертната вечер. До тогава диджеите от The Smugglers Collective ще посрещат публиката с тематичен сет с най-доброто от Swing, Rock’n’Roll и Rhythm&Blues музиката от 40-те години до днес.

Както е известно, оркестърът на Глен Милър ще представи за българската публика една първокласна ретроспекция на най-добрите композиции, представителни за характерния Глен Милър стил от 1940 г. до 70-те и 80-те на миналия век. В духа на наближаващите коледни празници, няма да бъдат забравени и коледните музикални изненади.

Сподели в: