Посрещаме Силви Вартан за премиерата на "Мама…"

Гранддамата на френската музика Силви Вартан идва в София за премиерата на новата си книга – "Мама", издателство "Колибри". Очакваме я на 22 ноември от 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”, НДК.

След калейдоскопичната автобиография Дума по дума” ("Колибри", 2014) почитателите на грандамата на френската музика, покорила света с красотата на своя талант и с непринудената си елегантност, ще имат възможност да надникнат в най-интимните страници на живота й – в спомените за нейната Maman…

„Мама…” е не просто затрогваща изповед, а свидетелство за силата на обичта и за смелостта на хората, принудени от обстоятелствата да водят живот на изгнаници. Това е книга, написана с много любов и с дълбока признателност към жената, с която голямата певица е имала особено силна връзка. Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, Силви Вартан ни представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичната си майка.

Прочутата френска певица и актриса с българо-унгарски корени има зад гърба си 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест филма и хиляди музикални спектакли в цял свят, а последният й грандиозен концерт у нас се състоя през април 2014 година в зала 1 на НДК, където тя представи албума си „Силви в Нешвил“. Години наред основаната от нея фондация подпомага активно множество инициативи в сферата на детското здравеопазване в България.

Откъс от книгата

Какво каза Силви Вартан по време на последното си густуване у нас – вижте в интервюто:
Силви Вартан за музиката, състрадателността и книгата "Дума по дума"

Сподели в: