Последни новини преди концерта на Ян Андерсън

Дни преди концерта на Ян Андерсън в Пловдив, той сподели в интервю за Джаз ФМ радио, че в проекта му с Оркестъра на Класик ФМ радио – рок групата и Оркестърът ще са равнопоставени да създадат едно органично музикално цяло. Ян сподели още, че с България го свързва и приятелството му с Ралица Василева.

Концертът “Ян Андерсън свири Джетро Тъл с Оркестър” ще се състои на 1 септември 2007, в Панаирната палата № 14 (вход откъм река Марица, до палата 18) в Пловдив, от 20:00 часа, организиран от Кантус Фирмус, Джаз ФМ радио и Пловдивска община. Билетите са на цена от: 20 и 30 лв. и са на изчерпване.

“Целта тук е не да събираме насила несъвместими воюващи страни в нечестиво музикално съжителство, казва Ян. Като акустичен музикант на Джетро Тъл предпочитам по-благоприятната комбинация на класическа китара, пиано и приятни перкусии, барабани и бас заедно с традиционни оркестрови инструменти. Това е едно обкръжение, при което всички музиканти могат да напуснат театъра със спукани тъпанчета и наранено достойнство! Ние се стремим към жизнено рок усещане без брутална сила на звука …” споделя Ян размишленията си върху проекта, който ще чуем в Пловдив.

Ян Андерсън е познат в света на рок музиката като гласа и флейтата на легендарните Джетро Тъл /Jethro Tull/. Андерсън свири също така и на акустична китара, мандолина и етно флейта, придавайки на музиката на Джетро Тъл /Jethro Tull/ оригинално акустично звучене. В България ще пристигне със своя група, за да изпълнят с Оркестъра на Класик ФМ радио незабравимите хитове на групата.

Сподели в: