Последната Кварталница за кукли е тази събота

На 25 октомври, от11 до 13 часа в зала 3 на ОКИ Дом на културата „Красно село“ ще се проведе последната Кварталница за кукли. Входът е свободен, а материалите, с които ще се изработват куклите, са осигурени благодарение на финансирането на Столична програма „Култура“ на Столична община за 2014 г.

Цикълът "Кварталници за кукли" е организирана от Фондация СМАРТ – клон София. Хората, които се включиха в проведените вече 9 работилници на различни места в София се убедиха, че те им предлагат възможността да се научат да правят интересни неща от плат, прежда, мъниста и др. материали, докато се забавляват заедно с любими свои близки. И възрастта няма значение – любителските кварталници, като място за споделяне и заедноправене, посрещат от малчугани на по 4-5 години до баби и дядовци. А най-удовлетворяващото е, че всички те застават зад другата цел на организаторите от Фондацията да украсят с изработените в кварталниците кукли неприветливи столични кътчета и, впоследствие, да ги подарят на случайни минувачи с едничката идея да ги провокират да се усмихнат и да привнесат добро усещане във всекидневието им.

На предната работилница, която бе в ОКИ Дом на културата „Искър“ в ж.к. „Дружба 1“, бе шарено и приятно. В помощ на участниците бе и първият от новата групи доброволци по програма Еразъм +, Европейска доброволческа служба, на Фондация СМАРТ – двадесетгодишният Едвардс от Латвия. Тази събота към него ще се присъединят Фатима от Испания и Йоанна от Полша. Те очакват с нетърпение първата си среща с местната общност и се надяват, че заедно ще направят много и красиви кукли.

Място:
ОКИ "Красно село" или по-известно като Ритуалната зала в Хиподрума (бул. „Цар Борис III“ №41)

Сподели в: