Посетете премиерата на романа "30 Паунда" на Мартин Ралчевски

Издателство Сиела и Мартин Ралчевски ви канят на премиера на романа "30 Паунда" на 26.07 (четвъртък) от 18.30 ч. в книжарница Сиела, подлеза на Ректората, бул. Цар Освободител 22.

Мартин Ралчевски е в България специално за премиерата на най-новият си роман.
Книгата и автора ще представи д-р Десислава Пулиева.

30 паунда
Мартин Ралчевски
Цена 14.00 лв.
Стр.278

Студентът богослов Иван Колев живее с бедния си баща в малък провинциален град и мечтае за реализация. Животът в България го подтиква да емигрира в Англия, за да спести пари. На Острова се запознава с Джак Питсън – негов връстник, който е болен от тежка болест. Между тях се завързва искрено приятелство. Иван споделя с Джак, защо според него, той е болен и каква е причината. Джак е заинтригуван от обясненията му и, по съвета на Иван, замина за Света Гора да търси изцеление чрез чудо. Там обаче се случва непредвиденото – Джак се преобразява и става монах. После се връща в Англия, но не за да продължи стария си живот, а за да се отдаде на усамотение. Заселва в пуста шотландска област. Година по-късно почива. Открит е и е погребан от местен овчар. Когато общинските власти решават да преместят тялото в гробищата за изненада на всички от гроба се разнася необяснимо благоухание.

"30 ПАУНДА" е роман за пътят от отчаянието и болката до утехата и радостта.

Мартин Ралчевски е роден в София на 4 март 1974 г.
Завършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски” със специалности: теология и география.
Автор е на четири романа и много статии и анализи.

Популярни негови публикации са: Какво се случва с нас когато умрем? (съпоставителен религиозно-научен анализ); Единна теория на всичко (опит за разгадаване тайните на вселената); Забранени ли са от Бога кръвопреливанията? (Относно неправилния възглед на Свидетелите на Йехова по въпроса); Ще изчезне ли българския народ?; Когато няма никаква надежда; и др.

От 2009 г. живее във Великобритания.

Авторски блог: www.ralchevski.blogspot.com

Сподели в: