Пореден български успех в детски балетен конкурс

За поредан път български представител завоюва първо място на международен балетен конкурс.

Талантливата седемгодишна балерина Ивана Харизанова – възпитаник на Частното училище за танцово изкуство „Галина Уланова” при Руски Лицей – София, спечели всеобщото одобрение на журито и симпатиите на публиката на Международния детски балетен конкурс „Лято в Обзор”.

Председател на международното жури беше Елена Щеголева – Русия, Москва – доцент в катедра „Хореография” при РАТИ-ГИТИС и Института за Руски театър и преподавател в Московското държавно хореографско училище „Л.Лавровски”. Тя не скри задоволството си от напредъка, постигнат от малката талантлива балерина само за няколко месеца след участието й на Международния балетен конкурс „Петербургска метелица”, където Ивана Харизанова беше най-малката участничка, допускана някога в това съревнование и спечелила второ място.

На Международния балетен конкурс „Лято в Обзор” в категориите народен, класически и съвременен танц се състезаваха индивидуални участници и колективи от Русия, Украйна, Казахстан, България и Европа – общо 450 участици и само един представител от Балгария. Най-многобройни бяха състезателите от Русия. Разрази се оспорвана борба между школата на Шара Карскапаева – директор на Руски лицей – София и водещите школи от Москва, Санкт Петербург, Красноярск, Новосибирск и Воронеж. Нашата единствена представителка Ивана Харизанова, отново най-малката, беше безапелационно най-добрата.

Сподели в: