Поп звездатa Mika се завръща с нов музикален проект "The Origin of Love"

Краят на лятото поп звездатa Mika ще се завърне на музикалната сцена с чисто нов албум. Тавата ще носи заглавието "The Origin of Love" и ще бъде издадена на 16 септември 2012 година.

Следвайки продадения в няколко милиона копия запис "The Boy Who Knew Too Much" (дебютирал в Топ 10 във всяка страна, в която има магазин на iTunes), "The Origin of Love" ще бъде третият пореден албум на Mika. Новият запис е предшестван от сингъла „Celebrate” – лятно парче с модерно поп звучене, създадено от Mika и Pharrell Williams, и продуцирано от Nick Littlemore от Empire of the Sun.

„Сингълът е резултат от това, което се получава, когато се комбинират усилията на 22 годишен, открит онлайн талант като Fryars с изключително планетарния Nick Littlemore и Pharrell Williams”, споделя Mika.

Албумът "The Origin of Love" е замислен и създаден изцяло от сензационният поп изпълнител. Идеи за записа той черпи от околосветските си пътешествия и сам решава, че в албума трябва да участват Nick Littlemore и Pharell Williams. Освен William Orbit, Benny Benassi, FrYars, Greg Wells (Katy Perry, Adele) и Klas Ahlund (Robyn`s Body Talk), харизматичният певец кани още много нови независими от лейбъл музиканти, които открива в онлайн пространството.

Наскоро Mika създаде кратко филмче като акомпанимент към едно от парчетата, включени в албума – „Make You Happy”. Друг трак, който ще бъде част от "The Origin of Love" е „Elle Me Dit”, който беше издаден във Франция миналата година и стана един от най-успешните летни хитове.

Тази година една от композициите на Mika беше включена в последния албум на Madonna. Въпросното парче носи името „Gang Bang” и е определяно от Кралицата на попа като нейното най-любимо парче от MDNA.

През 2010-та и 2011-та Mika се отправи на грандиозно световно турне. Изпълнителят на супер хита „Grace Kelly” изнесе стотици концерти в Европа, Азия и Северна Америка. След обиколката звездата се завърна с чисто ново шоу, което представи края на миналия юли в Лондон.

До момента нестандартният певец е с продадени повече от 8 милиона копия на записите си и често е сравняван с икони като Фреди Меркюри и Мик Джагър. За последните си 2 албума – Life in Cartoon Motion и The Boy Who Knew Too Much, Mika има златен/ платинен статус в 32 страни по света. Допълнително е носител на множество Британски и MTV награди.

Сподели в: