Полски институт представя Роман Каларус и Йоанна Пех

На 9 октомври 2007 г. (вторник) от 18 ч. в Полския институт (София, ул. Веслец 12) се открива изложбата на Роман Каларус – плакат и Йоанна Пех – графика.

Роман Каларус – един от най-добрите полски плакатисти, художник, рисувач, дизайнер. Преподава визуални изкуства в Художествената академия в Катовице. От 1977 г. излага свои работи в музеи и галерии, участва в международни конкурси. Два пъти е лауреат на Гран При на Биеналето на полския плакат. Плакатите му са представяни на ок. 300 изложби в цял свят. Каларус е спечелил множество награди и отличия. Негови работи се намират в музеи, национални и чуждестранни колекции. Преподава в Художествената академия в Катовице.

5-7 октомври – участие на Роман Каларус в работата на журито на V Международно Триенале на сценичния плакат 2007 в София
   
Йоанна Пех
  е завършила графика в Художествената академия в Краков. Занимава се с графика (линогравюра), живопис, илюстрация. Педагог в Института за изкуство на чешинския филиал на Силезийския университет в Катовице. Стипендиантка на министъра на културата и изукството на Полша през 1998 г. Има над 10 самостоятелни изложби, участвала е в много общи художествени изложби в Полша и чужбина.

Изложбата продължава до 25 октомври.

Сподели в: