Поли Генова ще представя България на "Евровизия"

След няколко опита, изпълнителят, който ще представя страната ни на песенния конкурс "Евровизия" е Поли Генова. Младата певица впечатли публиката с песента си "На инат" и бе единодушно избрана, както от тв зрителите, така и от журито на конкурса.

Конкурсът "Евровизия" ще се проведе на 12 май в Дюселдорф, Германия. Тогава е вторият полуфинал на "Евровизия", в който ще участват 19 държави. От тях само 10 изпълнители ще се класират за финала на престижния конкурс, който е на 14 май.

Песента на Поли "На инат" получи максималния брой точки от членовете на сформираната Академия от музикални специалисти и от зрителите, които гласуваха за нея чрез изпращане на sms-и. На финала на конкурса, който се проведе в зала 1 на НДК, Поли Генова успя да пребори други 18 изпълнители. На второ място са Jerihon, а трета е Мона. При зрителския вот – най-много точки е получила Поли Генова, следват я Милена Славова и Jаков.

Поли Генова вече е участвала няколко пъти в родното издание на "Евровизия", а през 2009 г. остана втора в крайното класиране с песента "One lifetime is not enough".

Тази година регламентът на българското издание на "Евровизия" беше променен, за да се сведе до минимум опасността за пореден скандал около нашия представител в конкурса. Сформирана беше специална Академия, в която членуват повече от 50 души – композитори, поети, продуценти, музикални педагози, представители на професионални организации, рекламни агенции и медии. Всички те избраха изпълнителите и песните, които да участват във финала на "Евровизия" у нас.

Сподели в: