Поли Генова дебютира в Столичния куклен театър

Поли Генова е звездата в най-новия спектакъл на Столичен куклен театър – „Някои могат, други – не“, чиято премиера ще бъде на 16 май от 19.00 ч. Поп певицата пее и играе в компанията на Станимир Гъмов, Румен Угрински, Мариета Петрова и Камен Асенов.

„Някои могат, други – не“ е спектакъл -пътешествие в света на човешките мечти и стремежи към свобода, щастие и съвършенство. Да мечтаеш означава да живееш пълноценно, да вярваш в свободата и неограничените човешки възможности.

Много отдавна е. Първата Мисличка за летене – Поли Генова – иска да хрумне на някого. Първите й опити са неуспешни. Жабата, Кравата и всички други животни без крила не могат да я допуснат в главата си. Птиците имат крила, но не искат. Единствен щъркелът Щърбан пуска Мисличката в главата си. Следват Бухалката и малкото Свраче. Накрая всички птици политат и запяват.

А къде е Мисличката за летене? Вече никой не знае, но е добре да си има човек Мисличка за летене. Дори и да не може да лети. Може да си сънува, че лети, да си мечтае, че лети… Пък и кой знае, кой какво може?

Някои могат, други – не
От Теди Москов и Симон Еди Шварц
По мотиви от приказката „Как е изобретено летенето“
на Маргарит Минков

Сценично решение и текст на песните – Симон Еди Шрарц
Режисура и хореография – Борис Радев
Сценография – Ханна Шварц
Музика – Христо Йоцов

Със специалното участие на Поли Генова

Пеят и играят – Поли Генова, Станимир Гъмов, Румен Угрински, Мариета Петрова и Камен Асенов

ПРЕМИЕРА – 16 май 2014 г.
19.30 ч.
Столичен куклен театър
Салон ул. Гурко 14

Сподели в: