"Полетът на орела" от Иво Топалов

обем: 272 стр.
цена: 11,95 лв.
ISBN 978-954-26-1219-3
Очаквайте на 17.05.2013 г.!

„Полетът на орела“ е първата книга на младия и талантлив автор Иво Топалов. Официалното представяне на романа ще се състои на 22 май 2013 година в „Централен дом на архитекта“, ул. „Кракра“ №11, от 19,00 часа.
Водеща на събитието ще бъде актрисата Нели Топалова, а атрактивни презентатори ще ни потопят в атмосферата на книгата.
По време на премиерата ще бъдат изложени и оригиналните илюстрации от „Полетът на орела“, дело на художника Борислав Гергинов.
Гостите ще могат да видят за първи път и трейлърите на книгата.
Вечерта ще завърши с изискан коктейл.

Входът е свободен.
Заповядайте!

За автора

Иво Топалов е роден през 1982 година в град Варна. По-голямата част от живота си прекарва в София. Завършил е английска гимназия и културология в Софийския университет. Работил е дълги години като търговец, но се е изявявал и като предприемач.
Той е създател на „Блогът, който усмихва хората“, където могат да бъдат прочетени интересни статии и интервюта.
През последните няколко години Иво Топалов се занимава усилено с личностно развитие. Организирал е беседи с различни международни и български автори – като Енрике Марискал, д-р Менис Юсри, д-р Мел Гил, д-р Георги Бърдаров и Димитър Божанов. По негова инициатива се провежда и състезанието за презентатори „Майстори на думите“. Призванието му обаче е да пише и разказва истории. „Полетът на орела“ е първата му книга. Ето какво споделя Иво Топалов в началото на романа:
Винаги съм обичал историите, защото силата на словото е невероятна. Думите могат да накарат косите ни да настръхнат, но могат и да умиротворят сърцето. Могат да вдигнат бунт, но могат и да излекуват душата. Винаги съм мислел, че думите, умело свързани в история, са най-добрият начин да научим нещо ново. Винаги когато чета някоя притча, увлекателен роман или просто интересна история, се удивлявам на знанието, което сякаш неусетно се промъква, без много да се набива на очи.
Една интересна история може да ни накара да се замислим за истинските ценности, да ни подтикне да станем по-добри, да ни направи по-искрени. Има истории, които си заслужава да бъдат разказани. Има и такива истории, които си заслужава да бъдат чути. А от най-интересните от тях се раждат легенди, които после дълго се разказват и преразказват.
Наскоро в разговор с един приятел ме споходи мисълта, че всеки човек, когото съм уважавал и от когото съм се възхищавал, ми е предал частичка от себе си. Може да ме е впечатлил с поведението си в дадена ситуация или с вътрешната си самодисциплина, или заради някое твърдо и непоколебимо изказване, което е направил. Дали заради страстта, с която преследва мечтите си, или заради любовта, с която съумява да живее. Вдъхновението може да ни споходи в най-различна форма и с най-различни лица.
Ще ви разкажа една история, която чух преди много време. История, която ме накара да мечтая по-смело и да живея с малко повече ентусиазъм. Една история, чиито герои уважавам и обичам. Ще се опитам да си я припомня точно както съм я чул, защото от нея научих много. Позволете да я споделя и с вас с надеждата, че тя ще докосне сърцата ви и ще ви насърчи да продължавате да търсите: по-добър свят, по-смислен живот, по-истинска любов… Но най-вече се надявам, че тя ще ви помогне да станете малко по-добри.
Иво Топалов

За книгата

Когато останеш без мечти – спомни си, че някога си бил дете. Когато хората те наранят – спомни си, че те са били деца!

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ едно момче, което се опитвало да живее достойно. Едно момче, което търсело щастието и истината. Това е история, в която няма герои. Няма и истински злодеи. Защото в живота всички са просто хора и действат, като си мислят, че подобряват света. Или поне личния си свят.
Момчето решило обаче да не се задоволява с чуждите истини и тръгнало да търси собствените си отговори. По пътя си срещнало най-различни хора и получило безценни уроци. От Успелия Търговец момчето научило винаги да казва истината, каквото и да му струва това. От Смелия Предприемач усвоило умението никога да не се отказва от мечтите си. Големия Гуляйджия му показал как да се радва на живота, а Пътуващия Просветител го научил на спокойствие на ума. Упорития Спортист му разкрил тайната на здравословния начин на живот, а Умелия Играч – ключа към разбирането на хората. Най-ценните уроци обаче момчето получило от Особения Свещеник, Тайнствения Шаман и Пътуващия Мъдрец. От тях узнало какви са принципите на живота и натрупало познание и лична сила.
И така, момчето научило много за себе си и за света, за да открие накрая, че всичкото знание на земята не може да ни спаси от грешките и че най-големият учител е самият живот.

Цитати от книгата

„Дори когато изглежда, че не напредваш, продължавай.“

„Ще минеш през всяка трудност, стига да вярваш, че те чака нещо, което си заслужава.“

„Когато не разбираш целта на голямата игра, е хубаво да си определиш поне краткосрочни цели.“

„Всеки път тръгва от собствената ни врата в момента, в който стъпим на него. А посоката? Посоката е тази, която решим да следваме.“

„Ако прилагаш всеки урок, който си научил, няма начин да не откриеш това, което търсиш.“

„Ако нещо ти донесе удоволствие повече от веднъж, е много вероятно да го потърсиш отново, защото ти дава гаранция за приятно изживяване.“

„Винаги е важно да можем да сменяме гледната си точка. Когато променим перспективата, се откриват множество възможности, които преди не сме забелязвали.“

„Можеш да разбереш дали един учител е добър, когато наблюдаваш учениците му.“

„Не бива да се оставяме само един детайл да формира мнението ни, винаги трябва да гледаме нещата в цялост и да се доверим на усещането, което ни навяват.“

„Ако успееш да простиш, ще се научиш да летиш.“

Сподели в: