Показват икебана на Фестивала на цветята

На 5 април, в "Сердика Център" ще се състои "Фестивала на Цветята". На всеки кръгъл час – 14, 15 и 16 ч. на първи етаж. Сдружение по икебана "СОГА" ще направи демострация на икебана.

Входът е свободен.

Още за фестивала:

Фестивалът ще продължи до 11 април с разнообразна програма. Голямата ротонда на ниво -1 в Сердика Център е реобразена в пролетна градина с 24-метров „водопад“ от каланхое, бегонии и теменужки. Природата се събужда и в останалите шест къта, разцъфнали из целия център, в които гигантски фигури от живи цветя приемат формата на паун, птици, хамелеон и изпълват сетивата на посетителите. Живи пеперуди в огромни стъклени куполи допълват картината на най-слънчевия сезон и носят радост на малки и големи. 

Всеки понеделник разходката на клиентите в мола е под акомпанимента на чувствена китара. Сряда е денят за музикален фон от саксофон, а петъците са посветени на класически концерти на пиано.

Всеки вторник и четвъртък от 17:00 до 19:00 часа гостите на цветните кътове срещат пролетната палитра на известния художник-карикатурист Анджей Новак. Те имат възможността да му позират за уникална карикатура, която после да отнесат за спомен. 

Сподели в: