"Познати – непознати" е избраната колекция на СБХ

За първи път ще се открива изложба в галериите на "Шипка" 6 на художници, които никога не са се срещали помежду си. В експозицията ще са включени картини на автори, родени и работещи през последното столетие. Почитателите ще могат да видят избраните творби от колекцията на Съюза на българските художници, като сред тях има непознати и забравени картини. Ще бъдат представени български творби с живопис след 60- те години на миналия век.

Художниците в изложбата са Ценко Бояджиев, Борис Денев, Славка Денева, Димитър Киров, Йоан Левиев, Дило Дилов, Никола Вълчев, Благой Иванов, Димитър Лалев, които отдавна са в българската класика или такива които живеят в Турция, Гърция, различни европейски държави, Америка и Австралия като Яшарали Тахиров (Гюнеш), Стоян Донев, Лидия Георгиева, Сашо Стоицов, Игор Будников и др.

Изложбата се открива на 24 февруари ( вторник) от 18.00 часа в галерия ул.”Шипка” 6, III, ІV етаж. и на 26 февруари ( четвъртък) от 18.00 часа в Арт галерия НДК (партер). Изложбата ще продължи до 13 март на „Шипка” 6  и 14 март в НДК.

110 години от рождението на Дечко Узунов

Сподели в: