"Поетът" – нов албум на Лили Иванова по магазините от 6 януари

Лили Иванова ще зарадва феновете си още в първите дни на 2015 г. с нов албум. Той се казва "Поетът". От “Вирджиния Рекърдс” и от екипа на Лили Иванова потвърдиха, че сключват ексклузивен договор за разпространение на албума “Поетът”. След като направи своеобразен рекорд по най-много продадени дискове за по-малко от месец, компактдискът влиза във всички магазини от дистрибуторската мрежа на музикалната компания.

Албумът “Поетът” съдържа 14 песни, създадени от 1967 до 2014 година с композиции на Александър Йосифов (“Реквием”, “Часове”, “Ела”, “Молба”, “Гълъбът”, “Пътеките”), Александър Кипров (“И пак тръгни”, “Покруса”), Найден Андреев (“Щурче”), Тодор Филков (“Искам те”), Сашо Събев (“Влюбеният джаз”), Росалин Наков (“Сърцето е чупливо”), Михаил Йосифов (“Просто съдба”) и Ангел Дюлгеров, който е автор на песента “Поетът”, дала и името на албума. Всички композиции, с изключение на 2-те бонус песни от репертоара на “Балкантон” – “Пътеките” и “Гълъбът” са в оригинал, останалите са с нови аранжименти – 10, направени от Ангел Дюлгеров и 2 от Мишо Йосифов.
Почитателите и меломаните сравняват албума с музикална стихосбирка, заради изключителните текстове на поетите Дамян Дамянов, Павел Матев, Любомир Левчев, Йордан Милев, както и Маня Иванова, Иван Тенев, Явор Кирин и дебютиращият като текстописец за Лили Иванова – Росен Кокушаров.

Албумът “Поетът” бе представен на концерта на Лили Иванова в зала 1 на НДК в началото на ноември. Проектът е много показателен и значим в още един аспект – обединяването на композитори и текстописци от няколко поколения като доказателство за приемствеността в името на качествената музика.

От 6-ти януари, 2015г. албумът може да бъде намерен във всички книжарници Сиела, Хеликон, Ориндж, Грийнуич, Бард, бензиностанциите Лукойл, Петрол и Шел, верига магазини Техномаркет, Технополис, Кауфланд, Хит и Пикадили Варна, както и в магазин Дюкян Меломан и разбира се, онлайн в iTunes, както и в магазините shop.lili.bg и musicmall.bg. 

Сподели в: