Поети с готварски престилки

На 18 май в Студио 5, в НДК, се проведе традиционното "Поетично кафене". В съзвучие с темата "Изпечи и кажи" облякохме  готварски престилки, а на сцената се появиха ръкохватки, лъжици и солници.

Какво разбрахме от срещата: Писането на поезия много прилича на готвенето – трябват точните продукти и правилната последователност. Основна съставка, без която не може е любов и умние да боравиш с думите. Добре е да се внимава и в печенето – стихотворението да не остане сурово, нито да прегори. Накарая се получава кулинарен шедьовър с превъзходен аромат.

Час и половина мина неусетно в смях и закачки с печени питки, кюфтета, сарми, торти, печени чушки, печена тиква, супа, курабийки-сърца, гевреци, пуканки, лимонов крем, буритос, Великденски козунак. Нахранихме се до насита.

Чухме по 5 кулинарни хайку от Илиана Делева, Весислава Савова, Христина Панджаридис и Владислав Христов.

Свои стихове прочетоха: Владо Любенов, Орлин Миланов, Димитър Никифоров, Калина Алекс, Илияна Илиева, Таки Самуелян, Адриана Керемидска, Рая Вид, Валентин Евстатиев, Павлина Гатева, Донка Чолакова, Павлина Соколова, Надя Петрова, Мариана Еклесия, Лилия Кашукеева.

Следващото "Поетично кафене" ще бъде през юни (датата ще съобщим допълнително) на тема "Горещо.

Повече за "Поетично кафене":
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поезията. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Прочетете още:
Всичко може да се рециклира: политици, чувства и спомени

Сподели в: