Поетично се гмурнахме в дълбоките води на 2014-та

Началото винаги е трудно. Преди това има равносметки, броене на грешки (неизбежни). След това идват обещанията и надеждите. И огромното вдъхновение и нетърпение да се гмурнем в най-дълбоките води на 2014-та година. Хайде сега представете си тези мисли облечени в поезия и ще получите малка представа за първото ни за "Поетично кафене" на тема "Старт", което се състоя на 19 януари в Студио 5 в НДК.

Свои стихове прочетоха: Лилия Кашукеева, Мария Събева, Ина Крейн, Северина Посокова, Райчо Русев, Камелия Аспарухова, Лили Чолакова, Валентина Михайлова, Донка Чолакова, Надя Петрова, Илияна Делева, Валентин Евстатиев, Катя Андреева, Жанета Иванова, Рая Вид, Калина Алекс, Владо Любенов.

Премиерно бяха представени 3 книги: "Щур Враби" – Весислава Савова, "Предчувствие за бряг" – Валентина Михайлова и "Сърдечни оттенъци"- Лилия Кашукеева.

Имаше хайку и четиристишия, и всякакви други стихове – романтични, драматични, епични, забавни. Донка Чолакова декламира стихотворение на немски. Така е – всеки път е различно.

"Поетично кафене" отдавна възпита много взискателна публика и поетите, няма как – трябва се съобразяват с вдигащата се летва. За това пък резултатът винаги е непогрешим – получава се един невероятен, уютен, лиричен следобед, споделен с любители на словото.

С думи трудно се описват емоционалните ни срещи. Също както не може да разчитаме да усетим вкуса на сладоледа, без да сме го близвали. Който е любопитен какво е усещането да си част от "Поетично кафене", нека дойде на следващата ни среща през февруари. Датата очаквайте скоро. Темата вече е ясна: "Пей, сърце!".

Сподели в: