Поетично кафене "Моторни песни"

"Моторни песни" е темата за първото през 2016-та година "Поетично кафене". Започваме на 16 януари, събота от 11:30 ч. в Литературен клуб "Перото" в НДК. Срещата ни ще продължи до 13:30 ч.

Вероятно ще чуем шум на мотори, двигатели, машини и мирис на бензин и масло. Заедно ще потърсим и намерим най-подходящото гориво и превозно средство за нашата лична 2016-та. Ще отворим пътни карти и ще начертаем маршрутите си, за да не се загубим и да стигнем безаварийно там, закъдето сме тръгнали.

С каква скорост ще караме, дали ще форсираме мотора до задавяне, ще превишаваме ли скоростта, ще намаляваме ли на опасните завои, кой ще поканим да се качи при нас, за да пътуваме заедно, ще спираме ли на автостопаджии? А може би ще изберем да летим с безмоторен самолен и да въртим педалите на велосипеда, защото е здравословно и еко? Във въображението на поетите всичко е възможно.

Впрочем живеем в машинен свят, машините са навсякъде в бита, в ежедневието ни – от анансьора и ескалатора в магазина до сокоизтисквачката, от принтера, бягашата пътека във фитнес залата до косачката на трева. Символично хвърляме ръкавица на Вапцаров и се чудим какви щяха да бъдат неговите "Моторни песни", ако ги пишеше днес?

Всички прочити и посоки по темата са позволени, както и всички жанрове в кратки форми (без поеми, за да не закъсаме за бензин по средата на пътя).

Вход свободен. Очакваме Ви с до две ваши авторски стихотворения или кратка импресия САМО по темата. При записали се повече от 12 души, всеки ще участва само с едно стихотворение.

Регистрацията за участие не е задължителна, но ако желаете, можете да се запишете на имейл:
ilolova@abcbg.com
Ивет Лолова

Повече за "Поетично кафене":
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата ни любов към красотата на поезията. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Прочетете още:

Да достигнеш ръба с поезия
Поетическо дишане с лечебен ефект
В началото бе словото, физиката и #wearecharlie
Пътуването е поезия и проза
Дългото удоволствие от кратката поезия
Тъмното излезе на светло в октомврийското "Поетично кафене"

Сподели в: