Поетично кафене – конкурс за авторски стих

Четете репортаж

С наближаването на 14 февруари, ден на виното и любовта, ние от Kafene.bg и Младежки театър"Николай Бинев"  се настройваме на поетична вълна и отправяме към вас предизвикателството да се включите в новия ни конкурс "Поетично кафене". Той ще се провежда ежемесечно и ще дава шанс на талантливи поети да рецитират свои авторски стихове в артистична атмосфера и да намерят нови приятели сред ценителите на стойностната литература.

На 9 февруари от 16.30 ч.кафенето на Младежкия театър ще се изпълни с поетичен дух и ще подслони първата по рода си среща на съвременни автори на стихове. Те ще представят на живо своите произведения пред специално жури, в чийто състав влиза част от екипа на  Kafene.bg и Младежкия театър. Стиховете ще бъдат обединени от темата "Любов и вино".

Ще бъдат оценявани както качествата на самия стих, така и умението на участниците да ги представят изразително пред публика.Трите най-добри стиха ще бъдат отличени с награди – актуален роман от каталога на водещи български издателства и почетна грамота.
Авторът на най-добрия стих ще получи филм на DVD от каталога на АйПи видео – "Цезар и Клеопатра"

Всеки от вас може да стане част от "Поетично кафене". Позволени са разнообразни поетични форми,стига съдържанието да отговаря на зададената тема "Любов и вино". За да се регистрирате изпратете ни своя авторски стих до 1000 символа на адрес konkurs@kafene.bg. Побързайте,тъй като само първите 15  читатели, записали се за участие, ще бъдат допуснати до надпреварата. Не забравяйте да ни напишете и точен адрес и телефон за връзка.

И така, отдайте се на изкушението! Отдайте се на любовта и виното – нека те бъдат вашето вдъхновение!

Своите стихове за конкурса вече изпратиха:

Донка Чолакова
Люси Сетиян
Александрина Йорданова
Павлина Мортал
Тодор Драгоев
Гергана Стефанова
Албена Хюбнер
Детелина Антонова
Ралица Сярова, Стара Загира
Джулияна Николова, Велико Търново
Гергана Ламбрева, Пазарджик
Станислава Миленкова
Михаела Михайлова, Силистра
Лили Велчева, Силистра
Теди Димитрова, Веико Търново

Сподели в: