ПОЕТИТЕ ИВАН ЛАНДЖЕВ И ГЕОРГИ КОНСТАНТИНОВ ГОСТУВАТ В ИМПРОВИЗИРАНИЯ СПЕКТАКЪЛ „СЪТВОРИМИ” В ЗАЛА 42

Билетите вече са в продажба на касите на НДК, които до петък се намират в кино „Люмиер Лидл”

Импровизации в рими и музика ще изпълнят зала 42 – най-новото пространство за култура и арт събития на НДК, на 10 март (събота) от 19:00 часа. „Както винаги ще съчетаем поезия, музика и театър в нашия импровизационен каламбур, като този път освен проектор, в представлението ще включим най-новата ни придобивка – Looper машина. Носете си любимите книги, ценни за вас предмети, картини или снимки на флашки и добро настроение!”

Това гласи поканата към всички ценители на изкуствата, които до сега не са имали възможността да присъстват на уникалния импровизиран спектакъл „СътвоРиМи“ на актьора Мартин Петрушев и певеца и композитор Константин Кучев.

Специални гости на събитието в зала 42 ще бъдат поетите Иван Ланджев и Георги Константинов. Стихосбирката „Миг като вечност“ на големия български поет Георги Константинов представлява компилация от 100 стихотворения за любовта, подбрана от всички стихосбирки на твореца. Георги Константинов е един от най-нежните лирици в съвременната ни поезия, автор е на повече от 35 стихосбирки, сред които „Една усмивка ми е столица“, „Общителен самотник“, „Обичам те дотук“. По негови текстове са създадени и много песни, сред които хитове на „Щурците” и „ФСБ” и др.

Немското издание на поетичната книга „Ние според мансардата“ на Иван Ланджев пък спечели престижна награда за превод в Германия, стихосбирката беше номинирана и за наградата „Иван Николов“. Младият поет е победител в Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев“, носител е на Наградата за дебют „Южна пролет“, на наградата „Памет“ (на името на Георги Рупчев) и мн.др.

СътвоРиМи е импровизационен формат, който вече има свои запалени фенове, най-вече сред младите хора и тийнейджърите.

Константин Кучев е певец и композитор, завършил НМА „Панчо Владигеров“, специалност „Поп и джаз пеене“. Пише музика за театрални постановки, изявява се и като водещ на „Разходка по луната“ – концерт-импровизация за деца и техните родители.

Актьорът Мартин Петрушев, който завърши в НАТФИЗ „Кр. Сарафов”, специалност „Актьорство за драматичен театър” в класа на проф. д-р Ивайло Христов, има невероятния талант да създава римувани текстове на момента, по желание на публиката и буквално да жонглира с думите.

Билети за СътвоРиМи ще се продават в Билетния център на НДК, а в деня на спектакъла – на входа на зала 42.

Сподели в: