Подвеждащата реклама

Подвеждащата реклама” на Милен Иванов е новата книга в областта на рекламата, която ни предлага ИК Сиела.

“Някои компании умело използват заблуда в рекламните си съобщения с една-единствена цел – продуктите или услугите им да бъдат представени като полезни и незаменими. Подвеждащата реклама наблюдаваме и в случаите, когато афишираните качествени характеристики на продукта са хиперболизирани и не отговарят в пълна степен на истината”.

Подвеждащата реклама е забранена, но има умели начини да я заобиколим. Дали на това ще ни научи книгата е въпрос на лично виждане на читателя.

Тази книга би била успешна, ако помогне на хората да разпознават подвеждащата рекламна комуникация и да се пазят от продукти – боклуци.

Лъжливата реклама е съществена част от всекидневието ни. Не забравяйте, че всъщност, колкото и “топли” да са рекламните съобщения, те не винаги гарантират вашата удовлетвореност. Гарантирани са единствено приходите на компанията, често без оглед на потребителските нужди и желания.

В редица случаи компаниите използват подвеждащата реклама като част от своите интегрирани маркетингови комуникации. Целта е заблуждаване на потребителите относно негативните характеристики на продукти, които се представят на масовия потребител като “изключителни”, “полезни” и т. н.

Понякога корпорациите просто преувеличават положителното, за да утвърдят “доказани качества” и имиджа си на загрижени пазители на обществените потребности.

Терминът “подвеждаща реклама” се използва и за масова комуникация, която е предназначена да заблуди и “замъгли” общественото мнение, да го моделира спрямо определени интереси. Такива могат да бъдат развитието на политическа сила, кауза, идея, корпорация, марка, продукт.

Корична цена: 10 лв.

Сподели в: