Подаръци, декорация, творчески работилници – на коледния базар в Интер Експо Център

19-и Благотворителен базар на Международния женски клуб в София  „Светът идва при теб“

Светът ще дойде при вас за 19-и път на 1 декември, неделя, когато отваря врати традиционният Благотворителен базар на Международния женски клуб в София. Мястото отново е Интер Експо Център, а началният час – 10.30.

Главната цел на Базара, който предоставя на своите посетители един ден, изпълнен с разнородни изкушения (храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири, бижута, козметика) и забавления от целия свят, е да бъде основен източник на финансиране на проектите на Благотворителната фондация към Клуба – образователни програми, програми за деинституционализация и социална интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, живеещи в сиропиталища и домове за умствени и физически увреждания.

Базарът е събитие, което се случва с активното участие на международната и дипломатическата общност в България, благодарение на неуморния безвъзмезден труд на стотици доброволци от различни държави, както и на подкрепата на местния и чуждестранния бизнес.

През 2012 година Базарът беше посетен от повече от 8000 души, а събраните средства бяха над 325 000 лева, което го превърна в най-успешното издание в досегашната му история. 

На Благотворителния базар през 2013 година ще има 62 щанда, от които 40 на различни държави (представляващи 45 държави), 8 щанда на благотворителни организации, чиито инициативи Международният женски клуб подкрепя, както и щандове с книги, дрехи, играчки, детски кътове (по един във всяка зала), работилници и снимки с Дядо Коледа. През целия ден на сцената в зала 4 ще има музика, танци и представления с участието на артисти от различни страни.

Вратите на Базара ще отворят точно в 10.30 часа, а първите  гости на този международен празник на доброто и многообразието ще бъдат посрещнати от музикантите от Софийския духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Почетен гост на 19-ия Благотворителен базар е певицата Хилда Казасян, която ще даде начало на голямото благотворително пазаруване. В партньорство с организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки Екопак, тази година Благотворителният базар ще бъде и едно по-зелено място. В зали 3 и 4 на Интер Експо Център, в които се случва събитието, ще бъдат поставени кошчета за хартия, пластмаса и стъкло, а на всички щандове ще бъдат предоставени цветни торби за събиране на различните видове опаковки.
Партньор на 19-ия Благотворителен базар на Международния женски клуб е Столична община.

Предварителна продажба на билети: Art Point of Sofia, Mall of Sofia, партер.
Билет за 19-ия Благотворителен базар на Международния женски клуб: 3 лева.
Вход свободен: за деца до 12 години.

Сподели в: